Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020

Μετά θάνατο ζωή

Ένα ερώτημα που σίγουρα έχει απασχολήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, ίσως και να πρόκειται για το πιο σημαντικό ερώτημα της ανθρωπότητας, μα η απάντηση του σίγουρα είναι πολύπλευρη.

Στο ερώτημα αυτό, πολλοί είναι οι άνθρωποι που απαντούν, «γύρισε κανείς ώστε να μας πει;» και εδώ είναι το σημείο όπου τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα. Ο εντατικολόγος Σάμ Πάρνια είναι αυτός που μέσα από την έρευνα του «συνείδηση κατά την ανάνηψη» προσπάθησε στο παρελθόν να δώσει κάποιες απαντήσεις. Οπότε σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με την θεωρία του πασίγνωστου εντατικολόγου, φαίνεται πως κάποιοι γύρισαν τελικά και μας είπαν.


Ποιός είναι όμως ο Σάμ Πάρνια; Ο Σάμ Πάρνια είναι Βρετανός καθηγητής ιατρικής στο NYU Langone Medical Center καθώς επίσης, εντατικολόγος και διευθυντής έρευνας για την καρδιοπνευμονική ανάνηψη, επίσης είναι διευθυντής του προγράμματος ανθρώπινης συνείδησης στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Ο Σάμ Πάρνια μαζί με το επιτελείο του έχει κάνει παραπάνω από πεντακόσιες "έρευνες" πάνω σε ανθρώπους που πέρασαν για λίγα λεπτά στην «άλλη πλευρά» και με την βοήθεια των γιατρών κατάφεραν να «γυρίσουν» πίσω. Σίγουρα είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που έστω για ελάχιστα λεπτά, βρέθηκαν "κλινικά νεκροί" και με την βοήθεια γιατρών και μηχανημάτων, κατάφεραν να αποκτήσουν και πάλι τις λειτουργίες, των οργάνων που τους είχαν θέσει κλινικά νεκρούς.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων, κατά την ανάνηψη τους, είχαν και κάποιες "εμπειρίες" να εκμυστηρευτούν. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εμπειρίες στο διαδίκτυο, όπου άνθρωποι που βρέθηκαν σε αυτήν την θέση, μίλησαν για μια άλλη τοποθεσία που πήγαν, για την ψυχική γαλήνη που ένιωθαν τις στιγμές εκείνες, καθώς και κάποιοι άλλοι που ανέφεραν με λεπτομέρεια, ότι "έβλεπαν" το σώμα τους καθώς και την προσπάθεια των γιατρών να τους επαναφέρουν στην ζωή. Υπήρξαν πολλοί ασθενείς οι οποίοι όταν συνήλθαν, περιέγραφαν τον χώρο που βρισκόντουσαν, τις στιγμές που οι γιατροί προσπαθούσαν να τους επαναφέρουν στην ζωή.

Μια άλλη αναφορά που θα κάνουμε, έχει να κάνει με ανθρώπους που κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους, βλέπουν οράματα, κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτά τα οράματα τα βλέπει κάποιος όταν είναι «έτοιμος» να περάσει απέναντι, καθώς ενεργοποιούνται τα μάτια της ψυχής.

Έχουμε διαβάσει για ανθρώπους που κατά τα τελευταία λεπτά της ζωής τους κι ενώ ψυχορραγούν, κάνουν λόγο για ακάθαρτα πνεύματα, λεπτά που μοιάζουν αιώνες καθώς στο πρόσωπο τους εμφανίζεται ο τρόμος και ο φόβος. Κάποιοι ισχυρισμοί κάνουν λόγο για το επόμενο βήμα, πάνω σε αυτό το επόμενο βήμα γίνεται ο λόγος για το μετά, καθώς για να βλέπουν κάτι, ίσως και να υπάρχει. Από την άλλη πλευρά άνθρωποι κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους, είδαν αγγέλους να τους πλησιάζουν, όπου έδειχναν τέτοια ηρεμία και τέτοια γαλήνη, που έμοιαζαν να ανυπομονούν να «φύγουν» από αυτόν τον κόσμο.

Ακόμα μην παραλείψουμε τις γραφές μας, στις οποίες πολύ άγιοι μιλούν και μας δίνουν τα φώτα τους, σχετικά με την ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο. Υπάρχουν πολλές αναφορές Αγίων σχετικά με την ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις αναφορές περί μεταθανάτιων & επιθανάτιων εμπειριών, αλλά και με βάση τις αναφορές που έχουν γίνει ανά τον κόσμο, σίγουρα όλοι μπαίνουμε έστω και για λίγα λεπτά στην διαδικασία, να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάτι μετά.