Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020

Επιθανάτιες εμπειρίες

Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα που έγινε ποτέ, βασιζόμενη σε ανθρώπους που διαπιστώθηκαν "κλινικά νεκροί" για λίγα λεπτά κι επανήλθαν. 

Συντονιστής αυτής της έρευνας, ο δόκτωρ Σάμ Πάρνια, 

Ποιός είναι όμως ο Σάμ Πάρνια; Ο Σάμ Πάρνια είναι Βρετανός καθηγητής ιατρικής στο NYU Langone Medical Center καθώς επίσης, εντατικολόγος και διευθυντής έρευνας για την καρδιοπνευμονική ανάνηψη, επίσης είναι διευθυντής του προγράμματος ανθρώπινης συνείδησης στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.


Μέσα από αυτήν την έρευνα, ο δόκτωρ Σάμ Πάρνια με την ομάδα του, αναφέρει ότι άνθρωποι που διαπιστώθηκαν σαν "κλινικά νεκροί"  κι επανήλθαν, μίλησαν για κάποια εμπειρία που ουδε μια σχέση είχε με τον κόσμο αυτό. Άλλοι δήλωσαν ότι κατά τα λεπτά που ήταν κλινικά νεκροί, βγήκαν από το σώμα τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν το σώμα τους, αλλά και τις προσπάθειες των γιατρών να τους επαναφέρουν στην ζωή.

Ένα μέρος των ανθρώπων αυτών σύμφωνα με τον Σάμ Πάρνια, ενώ έζησε κάποιες εμπειρίες, δεν μπορούσε να τις περιγράψει καθώς για να καταστεί δυνατή η "επαναφορά" τους, λόγο βλαβών που προκλήθηκαν στον εγκέφαλο τους κατά τα λεπτά που ήταν κλινικά νεκροί.

Η έρευνα αυτή έγινε κυρίως σε ανθρώπους που είχαν καρδιακά προβλήματα.