Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Αστρική προβολή

Πρόκειται για μία «ιδιαίτερη» κατάσταση, όπου σύμφωνα με την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, την στιγμή που κάποιος ζει αυτήν την εμπειρία, μπορεί να «αποχωρήσει» για λίγα λεπτά από το σώμα του. Στο άκουσμα και μόνο, μοιάζει να είναι αδύνατο να συμβεί, όμως όπως είπαμε υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που ισχυρίζεται ότι αυτό μπορεί να συμβεί.


Κάποιοι ανά τον κόσμο λένε ότι είναι μια εμπειρία που μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος, κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι πρόκειται για φαντασιώσεις η ακόμα και για παραισθήσεις. Η επιστημονική πλευρά όμως είναι «κάθετη» στο ζήτημα, καθώς αναφέρει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί και ότι πρόκειται για "δυσλειτουργίες" του εγκεφάλου. Επιστημονικά δεν υπάρχει τεκμηριωμένη απόδειξη, ότι μπορεί να συμβεί αυτό.


Να πούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά, τι ακριβώς συμβαίνει στον άνθρωπο όταν έρθει σε αυτήν την κατάσταση. Κατά την στιγμή που κάποιος βιώνει την αστρική προβολή, "υποτίθεται" πως το «αστρικό» μας σώμα, αποχωρίζεται από το «φυσικό» μας σώμα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάποια περιπλάνηση. Κατά την στιγμή που βγαίνουμε από το φυσικό μας σώμα, η μόνη σύνδεση με το φυσικό μας σώμα, είναι η «ασημένια κλωστή» σύμφωνα πάντα, με τους ισχυρισμούς κάποιων ερευνητών. Αυτή η ασημένια κλωστή, λένε οι υποστηριχτές - ερευνητές, ότι αποκόπτεται μόνο αν ο άνθρωπος πεθάνει.

Στο σημείο αυτό θα μπορούσε να μπει μια παρομοίωση, μήπως η αστρική προβολή είναι κάτι σαν την αποχώρηση της ψυχής, αλλά μέχρι ένα όριο; ίσως να είναι κι έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αν είναι έτσι, αυτή η «ασημένια κλωστή» είναι αυτή που ορίζει και το όριο. Ακούγεται σαν μια "πρόγευση" του τι μπορεί να κάνει η ψυχή όταν βγει από το σώμα, που μπορεί να πάει κτλ. Λέμε για "πρό" γεύση, γιατί ίσως αυτή η κλωστή να επιτρέπει να βρεθούμε ως εκεί, ίσως για να πάμε ακόμα πιο πέρα να πρέπει να σπάσει η κλωστή.

Μήπως αυτή η κλωστή τελικά, είναι αυτό που λέμε ότι, η ζωή μας κάποιες φορές "κρέμεται" από μια κλωστή; μήπως είναι όλα στην φαντασία του ανθρώπου; σίγουρα ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε ένα τόσο μεγάλο ερώτημα.